REKREÁCIÓS EDZÉS

Minden sportolónak - legyen szó profi, avagy amatőr szintről - komoly problémát okoz visszatérni egy sportsérülésből. A hosszabb, rövidebb ideig húzódó regenerálódási időszak alatt a mozgásminták és testsémák megváltoznak, aminek köszönhetően változik a terhelése az egyes izomcsoportoknak, testrészeknek. Ezen mozgáspályák visszaállításához pedig szakember segítségével sportág specifikus mozgások gyakorlására van szükség.


A rehabilitációs mozgás nem összetévesztendő a gyógytornával, ami úgyszintén fontos részét képezi a mozgásszervi mozgások visszaállításának, azonban az csak a mindennapi tevékenységekhez szoktat vissza. A sportrehabilitáció ezzel szemben az újabb fokozott terhelésre készíti fel a szervezetet, hogy az a korábbiakhoz hasonlóan, vagy még jobban teljesítsen.

A sportrehabilitációs edzéstervezés során kiemelt hangsúlyt kap a teherbírás, a maximális teljesítmény, a mozgásterjedelem meghatározása, valamint a pihentségi szint. Rehabilitációval foglalkozó edzőink egyénre szabott programokkal segítik elő a sportolók visszatérését, ahol folyamatosan nyomon követik a fejlődést és ahhoz igazítják a programot.

Ez az edzésforma azonban nem csak akkor van segítségünkre, amikor már megtörtént a baj és egy sérülésből akarunk visszatérni. Fontos hangsúlyt kell fektetni a preventív mozgásformákra, amik egy nagyobb kihagyást is meg tudnak előzni. Ezek során a gyakorlatok során azokat az izomcsoportokat és mozgáspályákat fejlesztik edzőink, amik megmenthetik szervezetünk a sérülésektől. Ajánljuk mindazoknak, akik korábban már sérültek és elkerülnék a következő kényszerpihenőt, valamint minden sportolónak, aki számára fontos, hogy a legjobb formáját hozza a hétköznapokban.