Ősszel is fitten

2019.08.27

A nyár után már nehezebben kezdünk neki a sportolásnak, hiszen minél hamarabb sötétedik vagy hidegebbek lesznek a napok, annál kevésbé szeretünk kimozdulni otthonról. Nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy egy jót eddzünk, vagy a friss levegőn sportoljunk. 
Ráadásul a borongósabb napokon hajlamosabbak vagyunk többet enni, így a kellemes, melegebb hónapokhoz képest több zsírt raktározunk el, és kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk.

Jó hír: az őszi csapdák elkerülhetők!  

Fittek lehetünk ősszel és télen is, mint a napsütéses, nyári, meleg napokon.  
A mozgás gyógyír az őszi hónapok okozta általános rosszkedvre. A sport a lelkünkre és a testünkre is jó hatással van, segít leküzdeni a kedvetlenséget is. Ráadásul a mozgásnak köszönhető felfokozott anyagcsere és alakunk kedvező változása is magabiztosabbá válik, így boldogabbá tesz minket.

Néhány hasznos tipp:

1. Rostok

Ügyeljünk a magas rostbevitelre! A rostok fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét, és jótékonyan hat az immunrendszerre. Fogyasszunk teljes kiőrlésű kenyeret, péksüteményt, vagy teljes értékű gabona hozzáadásával készült gabonapelyhet és -szeleteket.

2. Kevesebb vörös hús és nehéz ételek

Együnk kevesebb vörös húst, és mellőzzük a zsíros vagy túlságosan olajos, nehéz ételeket!

3. Folyadék naponta 2-3 liter

Folyadékra éppúgy szükségünk van ősszel is, mint az év bármely időszakában, fogyasszunk mindennap legalább 2-3 liternyit belőle!

4. Szezongyümölcsök

Készüljünk a télre, és töltsük fel vitaminraktárainkat őszi szezongyümölcsökkel, szilvával, szőlővel és almával!

5. Sportoljunk

Próbáljunk ki minél többféle sportot! A futás, a kerékpározás, a súlyzós és a kardió jellegű edzések mind-mind másként hatnak az erőnlétünkre, másképp formálják a testünket, így minél többféle sportot űzünk, annál gyorsabban alakulhatunk.
Keressetek minket bizalommal!

Golden Future csapata
forrás: www.femcafe.hu