Narancsbőr elleni harc! Tegyél érte! Győzd le!

2020.06.10

Az a fránya narancsbőr...
Mitől alakul ki? Mit tehetünk ellene??
Az infratrainer edzés nagyban hozzásegít a makacs narancsbőr eltüntetéséhez.
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr az egyik leggyakoribb szépészeti probléma, mely a nők nagy részét érinti. Kialakulásának oka a genetikai örökségünkben, a női szervezet sajátosságaiban és a helytelen életmódban egyaránt keresendő. 

Jellegzetes esztétikai probléma, mely a nők mintegy 80-90 százalékát érinti. A narancsbőr megjelenése többféle okra vezethető vissza. Egyrészt a genetikai örökségünkre, másrészt a női szervezet felépítésének sajátosságaira. A nők kötőszövetei ugyanis - ellentétben a férfiak erős, keresztszálas kötőszöveteivel - párhuzamosan helyezkednek el, ráadásul igen nagy tágulóképességgel is rendelkeznek.

MIÉRT ALAKUL KI??
A zsírsejtek az eredeti méretük sokszorosára is képesek megnőni, és ezek "szétnyomhatják" a kötőszöveteket. Emellett a kötőszövetekben méreganyagok és folyadék is felhalmozódhat. Mivel ezek a kötőszövetek és zsírsejtek közvetlenül a bőr felszíne alatt helyezkednek el, az egyenetlenségek nagyon könnyen láthatóvá válhatnak.
A genetika szerepe sem elhanyagolható: vannak, akiknek "családilag" gyengébbek a kötőszövetei, ezért egyszerűen hajlamosabbak a narancsbőrre. 
A narancsbőr a leggyakrabban a combokon, a fenéktájékon, csípőn jelentkezik (ennek elsősorban hormonális okai vannak), de a felkaron és a hason is megjelenhet.

A cellulit fokozatai:

 • 0. fokozat:a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a far bőre sima.
 • 1. fokozat: a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín.
 • 2 fokozat:felállva látható az egyenetlenség, fekve még nem.
 • 3. fokozat: állva és ülve is látható - sokszor ruhán keresztül is.

A kialakulásért felelős tényezők:

 1. Öröklődés
 2. Ösztrogén hormon megnövekedése - serdülőkorban, terhesség alatt, bizonyos fogamzásgátlók hatására
 3. Nyirokkeringési zavar
 4. Testsúlynövekedés
 5. Helytelen táplálkozás
 6. Kevés folyadékfogyasztás
 7. Mozgáshiány
 8. Stressz
 9. Fogyás-hízás gyakori váltakozása

Narancsbőr eltűntetése
Hogyan kezeld a narancsbőrt?

Belsőleg:

 • A víz segít a káros anyagok kimosásában.
 • Cink
 • Króm, Kalcium - segíti a mérgező vegyületek kiürülését,
 • A-, C- és E-vitamin - csökkentik a méreganyagok aktivitását.
 • L-karnitin - anyagcsere fokozó.
 • Anyagcserét fokozó teakeverékek-csalán, zsurló, gyermekláncfű stb.
 • Almaecet - Segít a szervezet zsírlebontásában
 • Lenmag -segít 'kimosni' a salakanyagokat." 

Mindenki tudja, hogy a külsőd 70%-a táplálkozás, 30% edzés. A helyes étkezés sokat segít a bőröd szépségén.

Külsőleg:

Számos megoldás létezik, szaunázással és krémekkel valamennyire tudod csökkenteni, de végleg eltüntetni csak rengeteg türelemmel lehet. Úgy, hogy innentől kezdve odafigyelsz, hogy mit eszel, betartod a napi 5-szöri étkezést (sokszor keveset) és rengeteg folyadékot iszol. A folyadékbevitel egyébként is nagyon fontos a szervezeted számára, hisz tested több mint fele víz. 2,5-3 liter vízre van szüksége a szervezetednek, ezt mindenki tudja, mégis milyen nehezen tudjuk rávenni magunkat, hogy igyunk. A rendszeres testmozgás sem elhanyagolható, melyben INFRATRAINER edzéseink nagyban segítségedre lehetnek!

Megoldás a narancsbőröd eltüntetésére, ami működik is!

 • 2,5-3 liter folyadék (víz)
 • rendszeres mozgás (heti 3-4-szer)
 • tudatos táplálkozás (napi 5-szöri étkezés), itt minden esetben kerüld, a lisztes, cukros ételeket.

Ez a három legfontosabb! 
A már említett koffeines krémek, paprika krém - ami kicsit csíp, de jó hatása van -, meggyorsítják a vérkeringésed. Alkalmazhatsz még fényterápiát, anyagcsere gyorsító hatóanyagokat, de egyén függő, hogy kinek mi válik be.

A személyre szabott INFRATRAINERREL végzett edzés teljesen személyre szabható. Az ébredési pulzus alapján állítható be a zsírégető tartomány, mely egy pulzusmérő óra segítségével tartható a megfelelő értéken. A pulzusszámot változtatni a beépített 9 fokozatú mágnesfék erősségének csökkentésével vagy növelésével lehet. A helyesen megállapított zsírégető tartomány garantálja a maximális súlycsökkenést és az izomlázmentességet. A vendég az edzés ideje alatt kényelmes, félig fekvő testhelyzetben, kerékpározás közben zenét hallgathat vagy filmet nézhet a beépített monitoron.

Edzés közben az infrasugarak behatolnak a bőr alá, belülről felmelegítik, feloldják a zsírszöveteket és felszabadítják a méreganyagokat. A kerékpározás hatására a feloldott zsír könnyen átalakul energiává, a méreganyagok egy része rögtön az izzadsággal, a többi pedig a felgyorsult anyagcsere révén távozik a szervezetből. 

Várunk szeretettel stúdiónkba, ahol az infratrainer edzés nagyban hozzásegít a makacs narancsbőr eltüntetésében, és hozzájárul egészséged megőrzéséhez!

Bejelentkezés telefonon +36 20 337 0223
Golden Future csapata