Cikkek, Tippek, Trükkök

Felkészíthető az immunrendszer a vírusok ellen?
Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a hideg őszi hónapok beköszöntével sokkal könnyebben megfázunk, ami aztán hosszú napokig, akár hetekig is elhúzódhat. Igyekezzük megelőzni a problémákat, és turbózzuk fel idejében az immunrendszerünket! A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, előállítani...

Ha úgy érzed, megártott a sok fagylalt a nyáron, és a legjobb formádban szeretnél lenni karácsonyra, akkor most kell elkezdened a felkészülést, hogy aztán bűntudat nélkül tudj csipegetni a legfinomabb ünnepi süteményekből!

A csapból is a vízfogyasztás fontossága folyik, de ez nem véletlen: a megfelelő mennyiségű és megfelelő minőségű ivóvíz az egyik legfontosabb lételeme az emberi szervezet működésének.
A nagy hőségben pedig kiemelten fontos!

Habár az avokádó már hosszú ideje hazánkban sem számíz újdonságnak - szinte bármely zöldséges vagy élelmiszerbolt kínálatában megtaláljuk - mégis kevesen tudják, hogy mennyire egészséges és milyen sokféleképpen felhasználható a konyhában.
Mit érdemes tudni az avokádóról? Milyen jótékony hatással bír? Hogyan kell tárolni, elkészíteni?
Cikkünkben...

A kalcium szó hallatán legtöbbünknek elsőre a tej jut az eszébe, pedig több olyan élelmiszer van, ami szintén sokat tartalmaz ebből a fontos ásványi anyagból.
A kalcium rendkívül fontos a szervezetünk számára. Nem csupán a csontjaink egészségére van jótékony hatással, de izmaink és idegrendszerünk működésére és a véralvadásra is. Egy pohár tej 305...

TALÁN NEM ÉR VÁRATLANUL, HA AZT MONDJUK: A CUKOR EGÉSZSÉGTELEN, DE AZT NEM BIZTOS, HOGY TUDOD, MIÉRT NEM AZ, ÉS MENNYIRE KÁROSAN HAT A SZERVEZETRE. ITT AZ IDEJE BÚCSÚT INTENI A CUKORNAK!

Idén tavasszal, március 27-ről 28-ra virradóan állítjuk előre az órát pontosan egy órával. Ez azt jelenti, hogy ha óraátállítás előtt és után is hét órakor kelünk fel az óra szerint, valójában egy órával korábban (hat órakor) kelünk, mint előző nap. A melatonin termelés (A melatonin az alvási ciklust irányító hormon, melynek képzését a hipotalamusz...

Kenyeret nap mint nap fogyasztunk, mégis nagyon keveset tudunk készítési folyamatáról, összetevőiről, fajtáiról.
A kenyér alap élelmiszereink közé tartozik, de az utóbbi években sokféle, egymásnak akár ellentmondó vélemények is terjengnek róla. Együk, vagy ne együk, miért jobb a teljes kiőrlésű, mint a fehér kenyér?

A tapasztalatok szerint ez az ital megelőzi a rákos sejtek kialakulását, a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt. Megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást, erősíti az immunrendszert. Ugyanakkor jót tesz a látásnak, lecsökkenti az izomlázat. Méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a...