Cikkek, Tippek, Trükkök

Habár az avokádó már hosszú ideje hazánkban sem számíz újdonságnak - szinte bármely zöldséges vagy élelmiszerbolt kínálatában megtaláljuk - mégis kevesen tudják, hogy mennyire egészséges és milyen sokféleképpen felhasználható a konyhában.
Mit érdemes tudni az avokádóról? Milyen jótékony hatással bír? Hogyan kell tárolni, elkészíteni?
Cikkünkben...

A kalcium szó hallatán legtöbbünknek elsőre a tej jut az eszébe, pedig több olyan élelmiszer van, ami szintén sokat tartalmaz ebből a fontos ásványi anyagból.
A kalcium rendkívül fontos a szervezetünk számára. Nem csupán a csontjaink egészségére van jótékony hatással, de izmaink és idegrendszerünk működésére és a véralvadásra is. Egy pohár tej 305...

TALÁN NEM ÉR VÁRATLANUL, HA AZT MONDJUK: A CUKOR EGÉSZSÉGTELEN, DE AZT NEM BIZTOS, HOGY TUDOD, MIÉRT NEM AZ, ÉS MENNYIRE KÁROSAN HAT A SZERVEZETRE. ITT AZ IDEJE BÚCSÚT INTENI A CUKORNAK!

Idén tavasszal, március 27-ről 28-ra virradóan állítjuk előre az órát pontosan egy órával. Ez azt jelenti, hogy ha óraátállítás előtt és után is hét órakor kelünk fel az óra szerint, valójában egy órával korábban (hat órakor) kelünk, mint előző nap. A melatonin termelés (A melatonin az alvási ciklust irányító hormon, melynek képzését a hipotalamusz...

Kenyeret nap mint nap fogyasztunk, mégis nagyon keveset tudunk készítési folyamatáról, összetevőiről, fajtáiról.
A kenyér alap élelmiszereink közé tartozik, de az utóbbi években sokféle, egymásnak akár ellentmondó vélemények is terjengnek róla. Együk, vagy ne együk, miért jobb a teljes kiőrlésű, mint a fehér kenyér?

A tapasztalatok szerint ez az ital megelőzi a rákos sejtek kialakulását, a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt. Megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást, erősíti az immunrendszert. Ugyanakkor jót tesz a látásnak, lecsökkenti az izomlázat. Méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a...

Manapság mindenféle zöldség és gyümölcs megtalálható a boltok polcain és a piacokon, érdemes a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből beszerezni a vitamint és az energiát. Szerencsére a kínálat ősszel is óriási! A déligyümölcsöket hagyjuk meg a télre, inkább ezeket fogyaszd.

Sokan a sikeres fogyókúra után szembesülünk vele, hogy bár a zsír eltávozott, bőrünk petyhüdt lett, megereszkedett.
Most megtudhatod, hogyan őrizd meg bőröd feszességét!

A zamatos, vitamindús magyar ribizlit frissen csak nagyon rövid ideig élvezhetjük: júniustól július közepéig, éppen ezért érdemes minél többet enni belőle.